Att förstå investeringsidéer: Vad är dessa?

Investeringsidéer är specifika åsikter, planer eller insikter om hur man kan investera pengar på ett effektivt sätt. Investeringsidéer innebär vanligtvis att en investeringsrådgivare som rekommenderar olika investeringar utifrån individuella omständigheter använder sig av sin expertis och sina råd. Professionella portföljförvaltare bygger också upp riktade investeringsportföljer kring investeringsstrategier och idéer som är inriktade på en viss stil.

Investeringsidéer och investeringsstrategier utgör grunden för investeringsbeslut. Enskilda investerare vänder sig ofta till professionella finansiella rådgivare för tjänster som hjälper till att bygga upp kortsiktiga och långsiktiga investeringsplaner. Finansiella rådgivare kan använda en rad olika verktyg för att analysera och utveckla investeringsstrategier för investerare. Dessa planer baseras ofta på tillgångsklassrisker och modern portföljteori. Omfattande investeringsplaner kan också integrera användningen av förvaltade fonder som bygger på riktade investeringsidéer som förvaltas enligt en specifik strategi.

Modern portföljteori

Modern portföljteori kan hjälpa till att bygga upp en ram för individuella investeringsplaner. Modern portföljteori föreslår att investerare kan bygga en optimerad portfölj som ger diversifiering och risktolerans. Genom att basera allokeringarna på kapitalmarknadslinjens rekommendationer kan investerarna styra sina allokeringar med hjälp av enskilda värdepapper eller fonder för att matcha sin risktolerans, som kan vara konservativ, måttlig eller aggressiv.

Risken för tillgångsklassen

Investering i tillgångsklasser kan hjälpa investerare att fylla ut sina portföljer med hjälp av en bottom-up-grund för utveckling av investeringsidéer. I allmänhet är tillgångsklasser förknippade med vissa risknivåer som underlättar investeringar och portföljkonstruktion. Konservativa investerare eller investerare som närmar sig pensionen tenderar att välja högre allokeringar av kreditinvesteringar med lägre risk, medan mer aggressiva investerare söker portföljer med högre risk genom högre aktieallokeringar. När en riskprofil och en uppdelning av investeringskategorier väl har identifierats kommer investerare att finna en rad investeringsidéer och produktalternativ att välja mellan. Ofta är denna typ av investering inriktad på att hitta investeringsidéer som passar vissa stilspecifikationer.

Investering i olika stilar

Stilinvesteringar kan vara en viktig del av uppbyggnaden av en diversifierad portfölj. Konservativa investeringar kan inkludera produktstilar som fokuserar på penningmarknadsfonder, låneprodukter, högränteföretagobligationer, högkvalitativa företagsobligationer och investeringar i statsobligationer. Mer aggressiva aktieinvesteringar kan omfatta tillväxtaktier, värdeaktier, inkomstaktier eller fonder som förvaltas med fokus på ett visst marknadsvärde. Investeringsförvaltare kan använda både kvantitativa och kvalitativa tekniker för att generera investeringsidéer och investeringsstrategier för sina portföljer.

I vissa fall kan investerare också välja en balanserad fond med en strategi för tillgångsallokering som motsvarar deras rekommenderade profil. Balanserade fonder kan ersätta identifiering av enskilda innehav genom att förvalta en omfattande portföljstrategi som är allokerad till flera tillgångsklasser.